SELAMAT MELAYARI MYBLOG

MUAT NAIK TERKINI DI BLOG SAYA

Khamis, 17 Mei 2012

Selamat Hari Guru 2012

pada 16 Mei yang lepas, telah diadakan sambutan hari guru peringkat sekolah yang diadakan di dataran wawasan. acara bermula dengan perarakan masuk guru ke tapak perhimpunan dengan diiringi paluan kompang sekolah. Semua guru berada di dataran wawasan berhadapan dengan pelajar seramai 1000 orang. Dimulai dengan bacaan doa oleh pengawas dan seterusnya nyanyian lagu sekolah dan lagu negeri Johor. Seterusnya ucapan dari Ketua Pelajar dan diikuti ucapan Perutusan Hari Guru oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia yang dibacakan oleh En Zainuddin Jaini, GPK1 sekolah. dan selepas itu, ucapan dari En Toh Cheng Hwa, Pengetua sekolah.
Diteruskan dengan acara sajak, tarian dan nyanyian dari pelajar dan segmen pendidikan khas. Pengawas dan pelajar tingkatan 6 pula mengendalikan acara anugerah untuk guru seperti anugerah guru paling sabar, paling anggun, paling kreatif, paling segak dan sebagainya. dan akhir sekali anugerah guru paling popular yang dimenangi oleh En Ahmad Lutfee iaitu GPK Hem sekolah.
Pelajar dan guru rehat sementara aku menyiapkan doa untuk majlis jamuan tengahari.
Jam 10.30 pula disambung dengan acara sukaneka di padang sekolah. antara acaranya ialah kerusi muzik, boling, basikal lambat, isi air dengan span dan sebagainya. jam 12 berakhir. pelajar pulang manakala semua guru ke majlis jamuan hari guru sehingga jam 1 tengahari. alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
tahniah kepada AJK kelab guru di bawah pimpinan Ustaz Auzaai kerana dapat mengendalikan sambutan hari guru dengan baik sekali dan aku rasa tahun ni yang paling gempak dan meriah...tahniah...
GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA..
SELAMAT HARI GURU SEMUA WARGA PENDIDIKAN SEMALAYSIA...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...