SELAMAT MELAYARI MYBLOG

MUAT NAIK TERKINI DI BLOG SAYA

Sabtu, 11 Jun 2011

TRIP KE LANGKAWI CUTI SEKOLAH TAHUN NI

dah lama tak kemaskini, tak sempat, sibuk tanda kertas dan kali ni kami bercuti di langkawi selama 4 hari 3 malam....pagi 31may jam4 pagi, kami dah bertolak ke Bayan Lepas, rumah kawan, lepak kat umah dia dan pada jam 11pagi kami ke lapangan terbang antarabangsa Pulau Pinang....terima kasih kepada Kak Sal sekeluarga yang melayan dan menghantar kami ke airport.
naik flight dari Penang ke Langkawi yang mengambil masa selama setengah jam sahaja. kami menaiki MAS. pertama anak-anakku menaiki flight, seronok bukan kepalang....nasib baik tak takut....
sampai di airport Langkawi, Lamin dah tunggu terus bawa pi De Baron Resort..petangnya kami rehat, malam baru jalan-jalan di 'Uptown' Pekan Kuah...ok la, banyak gak barang yang dijual, survey dulu, sok jalan lagi...
hari kedua kami memulakan perjalanan ke Makan Mahsuri, besar gak tempatnya, kena bayar tiket RM5 untuk dewasa, pusing-pusing la dalam tu, ada makam mahsuri, rumah pandak maya, studio tayangan, kumpulan cak lempung, bergambar dan sebagainya....
ini plak di Beras Terbakar...dikatakan datuk Karma Wijaya penghulu masa itu membakar beras supaya kerajaan Siam yang menyerang tidak berjaya mendapatkannya....masa ini ank-anak aku dah mula keletihan...pas ni beli barang sikit...pas tu balik hotel lepak jap...makan tengahari dulu....hehehe..lapor tu
pas makan, tanya anak-anak, larat tak nak jalan, ok katanya...akhirnya terus kami pi Underwater World kat area Pantai Chenang...dewasa rm28 X 2, kanak-kanak rm18 X 2 ...jumlah RM92.....banyak spesis ikan dan perjalanan dalam memakan masa hampir 45 minit la......seronok tengok ikan besar kecik dan pelik dengan akuariumnya yang sedemikian rupa...hebat...
dataran Lang.....dok tengok kat tv selama ni.....sampai jam 6.45petang balik hotel......
hari ketiga, Langkawi Cable Car, punya la ramai orang....dewasa rm30, kanak-kanak rm20.....sayup je tengok kat atas.....niat di hati nak naik tapi......atas sebab tertentu, hasrat dibatalkan....hehehe....
sebelum balik hotel nak check out, sempat la pagi hari keempat pi jalan di Jetty Kuah....sempat gak ibu beli barang, aku pun....flight balik Langkawi - Penang jam 2.00 petang....Bye Bye Langkawi...
Kenangan 4hari dan 3malam di De Baron Resort...sesiapa yang nak pi Langkawi dan nak stay kat Pekan Kuah, aku boleh cadangkan hotel ni, parkir mudah, bilik besar, harga berpatutan, tv astro, ada peti ais dsbnya.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...